En stor glas lampe giver den perfekte belysning

Hvis du skal sørge for en flot belysning i et stort lokale, kan du få brug for en meget stor lampe, der kan give den nødvendige belysning. Her kan det komme på tale med en lysekrone, der er netop kendetegnet ved, at den skal hænge i midten af et stort lokale og sprede lyset ens ud til alle sider.

En stor glas lampe kan i sådan en situation være den bedste løsning, men du må regne med, at denne type lamper kan være ret dyre. Der findes dog en del brugte lamper på markedet, som ofte kan findes til en mere overkommelig pris, så du bør lige undersøge markedet, før du køber en ny stor glas lampe til flere tusinde kroner.

Typer af lamper

Generelt set kan lamper inddeles i disse fire overordnede kategorier:

  • Gulvlamper / standerlamper
  • Hængelamper / pendler
  • Bordlamper
  • Vægmonterede lamper

Lamper kan desuden fremstilles i forskellige størrelser og design samt af forskellige materialer, og dette giver uendelig mange muligheder af lamper. De mest eksklusive lamper er fremstillet af metal eller glas, og disse lamper kan som regel holde i rigtig mange år, da de blot skal rengøres efter behov men reelt ikke slides under brugen.

I midten af det 20.århundrede skabte nogle danske lampedesignere en lang række kendte lamper, der siden er blevet klassikere på markedet på grund af deres unikke konstruktion og design. Der er for eksempel tale om disse designere:

  • Verner Panton
  • Louis Poulsen
  • Hans J. Wegner
  • Arne Jacobsen
  • Poul Henningsen

Visse af deres klassiske lamper fremstilles den dag i dag, mens mange af de originale lamper i dag er sjældne og efterspurgte kunstværker, da de udgik af produktion for mange år siden.

Sjældne lamper kan findes på nettet

Der findes et brugtmarked i Danmark for lamper, og det kan både være på loppemarkeder, auktioner, genbrugsbutikker eller annoncer i den blå avis. Den nemmeste og hurtigste metode til at få fat i en brugt eksklusiv glas lampe er at gå på nettet og tjekke udvalget hos en online auktion.

Det er muligt at finde en sjælden glas lampe på Lauritz.com, da denne online auktion især formidler kontakt mellem købere og sælgere til ældre og sjældne møbler og andre genstande. På hjemmesiden kan du se billeder af varerne og afgive et bud på de varer, du kunne være interesseret i, og på denne måde kan du nemt finde en enestående glas lampe.