DIY møbler til din have

Rustikt bord

Sommeren er lige på vej til Danmark og du skal til at møblere din have igen. Problemet er bare at de møbler du havde stående ude sidste sommer ikke er er på mode længere. Du trænger til fornyelse, men det behøver ikke at være dyrt! Du kan nemlig lave dine egne møbler meget billigere end at købe nogle nye.

 

Populære DIY havemøbler

  • Sofa af paller
  • Bord af kabeltromle
  • Bænk af traller

 

Dette skal du købe

Find et byggemarked og køb enten traller eller europallerne. Europaller er lette at finde, da stort set alle butikker får leveret nye vare på disse. Butikkerne får pant for at levere dem tilbage, så det er ikke sikkert de vil sælge dem, men det kræverbare lidt tålmodighed. Derimod er det let at finde traller i byggemarkederne. De sælges ofte i pakkeløsninger i forskellige dimensioner og farver som sort eller nyetraller, der er lyse gule.

 

Sådan gør du

Paller er det letteste materiale at lave møbler ud af, da man ofte kan bruge dem i deres fulde længde. Derfor er det nemt at lave sofaer eller borde ud af disse. Det er også nemt at designe pallesofaer, da byggemarkederne ofte vil have hynder, som passer præcis i målene til en palle. Derudover er paller også lette at male i de farver man ønsker, da overfladerne er store og derfor lette at komme til.

Det som er det sværeste at skaffe er kabeltromlerne. Disse er foruden svære at finde også i forskellig kvalitet, da de ofte bruges til at holde ledninger udendørs. Derfor vil træet på mange af kabeltromlerne være meget medtaget. Nogle anvender kabeltromler som de er, fordi højden ofte passer med spisebordshøjde. Dog er det ikke alle hjem en hel kabeltromle passer ind i. Derfor er der mange der kun benytter sig af den ene bordplade og sætter ben på.

 

Den nemme udvej

Er du ikke så ferm i håndværk og mangler kreative kundskaber, så kan du købe disse møbler. Mange møbelvirksomheder lever af at lave disse kabeltromleborde og trallemøbler. De vil have en større kendskab til, hvordan man udnytter materialer på bedste vis og, hvordan du kan pleje dem. Ofte vil både traller og kabeltromler ikke have brug for vedligeholdelse fordi træet er blevet hærdet af at være ude i flere år. I nogle tilfælde har træet dog stået indenfor og derfor skal dette vedligeholdes. Selvom du køber dig til de rustikke møbler, vil det stadig være billigere end at købe designer møbler.