Designermøbler er en god investering

ef3cb1092ef51c3e81584d04ee44408be273e4d51cb2134295f0_640_designer-furniture

Der er mange fordele ved at anskaffe sig designermøbler til sin bolig, da man dels opbygger en eksklusiv stil, får behagelig siddekomfort samt får alle tiders investering med i købet.

Danmark har en enestående topplacering i verden med hensyn til møbeldesign, og disse klassikere opretholder en høj brugtpris, såfremt man blot holder møblerne i god stand, og faktisk stiger de hvert år i pris, således der tilmed er tale om en indbringende forretning. De fleste kan sikkert nikke genkendende til de store danske designernavne indenfor, stole, sofaer, borde og lamper, og priserne er i top på brugtmarkedet for originale gamle møbelklassikere.

 

Eksempler på klassiske danske designermøbler

I mange hjem har man købt Y-stole fra Hans Wegner eller7-er stole fra Arne Jacobsen, og man sidder jo behageligt på disse spisebordsstole, der samtidig symboliserer stil og design. Det kan være en udmærket beslutning at købe disse og især de endnu dyrere og mere sjældne designermøbler som Finn Juhls 45-stol. Ib Kofod-Larsens stol ved navn Elisabeth og Poul Kjærholms stol PK80 er eksempler på mere sjældne danske møbelklassikere, der absolut er en god investering, da de stiger med over 20 % årligt i værdi.

Det kan være svært at spå præcist om de modeller af møbler, der vil stige mest i værdi, men i auktionsbranchen ser man tydelige tegn på, at Børge Mogensens spanske stol, Mogens Kochs reolsystem og Kurt Østervigs baljeformede hvilestole. I de senere år har man bemærket en nærmest eksplosiv interesse fra udlandet efter kuriøse møbler af ukendte danske designere fra 1930’erne, 1940’erne og 1950’erne som Kai Kristiansen, Illum Wikkelsø, Kurt Østervig og Hans Olsen. Ægget og svanen fra Arne Jacobsen er blandt de mest kendte danske designerlænestole i verden, og de opnår også attraktive priser rundt omkring i verden.

 

Originaler og kopier

Den primære årsag til de høje priser på gamle møbelklassikere er det begrænsede udvalg, da der hvert år kommer færre designermøbler til salg på markedet, da visse møbler efterhånden kasseres eller ikke kommer til salg, så derfor sætter producenten gang i ekstra produktioner, og kopibranchen i Østen har også leveret flere kopier på markedet af danske møbelklassikere på grund af de høje priser og den store efterspørgsel. I det bør understreges, at det ikke er tilladt producere og sælge kopier af danske møbler i Danmark, men private må ganske lovligt købe kopimøbler uden for Danmark på diverse hjemmesider, man skal dog være klar over, at kvaliteten af disse kopivarer kan være meget svingende, så man bør være varsom med at bestille hos ukendte leverandører.