Indret hjemmet med smarte loftlamper

e833b10c2ff2073ecd0b470de7444e90fe76e6d21eb7144497f0c5_640_lamps

Ved hjælp af det rette valg af lamper i hjemmet, kan man effektivt give en passende belysning i rummene, og desuden vil hver lampe medvirke til hjemmets stilart. Der findes mange forskellige slags lamper at vælge imellem, hvoraf man normalt inddeler lamper i disse typer:

  • Gulvlamper (standerlamper)
  • Loftlamper (pendler)
  • Bordlamper
  • Vægmonterede lamper

Lyset fra en lampe afhænger meget af lampens udformning og design, samt hvorledes lyset brydes og reflekteres inde i lampen. I det følgende vil der især fokuseres på loftlamper, der normalt er de dominerende lamper i hjemmet.

Typer af loftlamper

Hvis man ikke anvender lamper til at oplyse de mange mørke timer i døgnet, så vil vi slet ikke få så meget ud af tilværelsen. Lys er med til at sprede liv og energi til omgivelserne, så derfor er en god belysning faktisk afgørende for vores humør og endda for vores sundhed. Vi kan risikere hovedpine og dårligt syn, hvis vi anstrenger øjnene for meget i løbet af dagen på grund af for dårlig belysning, så derfor er det faktisk meget vigtigt at sørge for dette.

Vi anvender loftlamper i det fleste større lokaler som den primære lyskilde, der skal oplyse lokalet. Størrelsen af en loftlampe bør afhænge af rummets størrelse, og større rum kan ofte have to eller flere lamper hængende i loftet. Hvis der er højt til loftet bør lampen være stor samt hænge højt. I mindre lokaler kan man bedst anvende mindre lamper, der hænger længere nede og typisk midt over et spisebord.

Man kan ofte supplere lokalets belysning med supplerende lamper som gulvlamper i hjørnerne samt vægmonterede lamper efter behov. Findes der hylder og vitrineskabe kan bordlamper være en glimrende forslag at anvende. I store konferencelokaler, kirker, skoler, institutioner, større firmaer og lignende anvender man ofte store dyre og eksklusive lamper, der dels sikrer en god belysning men samtidigt giver stedet et godt renommé.

Køb lamper på nettet

Man kan købe lamper mange steder, idet både specialforretninger og møbelbutikker har flere typer lamper på lager, men ofte finder man det bredeste udvalg af lamper på en webshop, hvor man kan se alle firmaets modeller på en nem og overskuelig måde. Det kan være meget tidskrævende at gå i butikker for at købe en lampe, så ved at handle online sparer man både tid og udgifter til transporten.

Det bedste udvalg finder man ofte hos de store møbelforretninger, der ofte har de bedste indkøbspriser, således de kan være meget konkurrencedygtige i forhold til resten af markedet. Man kan finde masser af priser og inspiration til køb af loftlamper på IDÉ Møblers hjemmeside, da man her kan finde lamper i alle priser, design og størrelser.

Man kan også besøge Ilvas webshop, da man her kan finde andre serier af loftlamper, således man sjældent går forgæves, når man er på udkig efter en passende lampe.