Få den perfekte lounge-stemning i haven

 

 

Foråret er forhåbentlig lige rundt om hjørnet, selvom det endnu ikke kan mærkes på de lave temperaturer og den kolde vind. Men på trods af det, siger kalenderen i hvert fald marts, hvorfor det gerne snart skulle blive lidt varmere i vejret. Og det betyder selvfølgelig, at vi kan fokusere på at gøre haven hyggelig og indbydende igen, så den er klar til de solrige forårsdage og varme sommerdage, der er i vente senere på året.

Der er mange forskellige måder at indrette haven på afhængig af ens behov. Hvis i er en stor familie eller ofte har gæster, og gerne vil nyde haven i fællesskab, kan det give en enormt hyggelig stemning at indrette haven med en lounge stemning, der giver plads til masser af nærvær og samvær i haven.

 

Hold ferie i haven

Man kan faktisk få nogle super lækre havemøbler og en masse andet tilbehør til haven, der giver haven så meget stemning, at man kan få helt lyst til at holde sin sommerferie i haven. Man kan selvfølgelig aldrig vide sig hundrede procent sikker med det danske vejr, hvorfor det kan være en smule risikabelt, men så er muligheden for en billig afbudsrejse der jo. Og i højsæsonen i juli og august måned, kan man ofte være heldig med det danske vejr, så det er da værd at tage chancen.

Det er også en rigtig god måde at spare nogle penge på, hvis man enten ikke har det største feriebudget eller er i gang med at spare op til nogle andre store projekter som istandsættelse i huset, en stor fødselsdag, konfirmation, bryllup eller lignende. For gennemsnitsfamilien med en almindelig indkomst, kan det nemlig være svært at få råd til det hele, hvorfor man må se sig nødsaget til at prioritere.

Ender det med, at man nedprioriterer ferien, er det dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan få en dejlig og afslappende ferie i Danmark. I stedet for at investere i en stor dyr ferie, kan man jo i stedet sørge for at gøre sin have eller altan hyggelig med nogle lounge møbler, der vil skabe en rigtig god sydlandsk feriestemning lige midt i din egen have.

Derudover kan man selvfølgelig sørge for at anskaffe sig nogle blomster, en parasol og andre ting, der kan gøre tilværelsen lidt mere lækker.

Vælger man at holde ferie hjemme i Danmark, betyder det også, at man formentlig har lidt mere overskud i budgettet til rent faktisk at tage ud og opleve nogle ting. Og der findes rigtig mange forskellige initiativer og tiltag i løbet af sommeren i hele Danmark, så det er ingen grund til at holde sig tilbage på den front, hvis man vil have en på opleveren. Der findes nemlig også rigtig mange ting, man kan foretage sig som ikke koster noget.

 

 

Indret haven med stil

Er beslutningen truffet om at holde ferie hjemme, så er det med at komme i gang med at sætte haven i stand og gøre den klar til sommerens ankomst for at få mest mulig ud af din ferie. Det ville jo være synd at skulle bruge hele sin ferie på først at gøre haven hyggelig.

Hos ILVA kan man få nogle super fede lounge havemøbler i flet med dertilhørende hynder. Man kan både få dem som sofasæt eller liggestole i flere forskellige varianter og farver. Disse havemøbler skaber en rigtig lækker feriestemning i haven. Det giver nemlig en lidt anden stemning, når det nærmest er et udendørs sofasæt med puder og det hele til. Det er havemøbler, der indbyder til masse af hygge og gode stunder.

Hvis man også vil nyde sommeraftenerne i haven, som man ofte gør når man er sydpå, kan man jo overveje at investere i en varmelampe og nogle lækre tæpper. Man kan også lave et lille bål og riste skumfidusser, hvis man vil have endnu mere hygge.

Mulighederne er rigtig mange og der skal egentlig ikke så meget til for at skabe en feriestemning midt i sin egen have. Det kræver selvfølgelig nogle lækre havemøbler først og fremmest. Derudover kan nogle krukker med palmer, blomster eller lignende og give rigtig meget. Så det behøver altså ikke at koste en formue at skabe feriestemning i haven.

Det er også en rigtig god løsning, hvis man har helt små børn, der alligevel ikke får så meget ud af en ferie sydpå eller i hvert fald ikke forstår sig på forskellen. Det kan også både være udmattende, stressende og uoverskueligt at skulle rejse med små børn, hvorfor det i nogle tilfælde kan være bedre givet ud at holde ferien hjemme og spare op til en ferie et af de kommende år, hvor hele familien vil få gavn af det.

 

Tilbehør til haven

Når havemøblerne er på plads, så kommer selvfølgelig alle de mindre ting, der også kan være med til at give haven et forfriskende udtryk. Hos Idemøbler kan du finde en masse forskellige nips tilbehør til haven. Du finder for eksempel en serveringsvogn fra Caribbean, hvilket kan være en rigtig nyttig ting, hvis man har brug for ekstra bordplads i haven eller gerne vil servere en lille stående snack under parasollen. Det kan også være belejligt som ekstra bordplads, hvis man skal grille.

Derudover kan må få en masse forskellige stål spande i flere farver. De er med til at give haven lidt edge og kan samtidig bruges som skraldespande. Hvis man har en stor have, kan man med fordel investere i et par stykker og stille dem rundt omkring i haven, så man slipper for at børnene smider skraldet rundt omkring. De fungerer altså både som en funktionel og designmæssig feature i haven. Man kan også få en matchende vandkande i galvaniseret stål, hvilket er svært at undvære, hvis man har blomster og planter i haven. I løbet af sommermånederne skal de nemlig gerne vandes lidt ekstra, hvis de skal overleve varmen.

Alle disse tilbehørsgenstande til haven og havemøblerne kan købes hos ILVA og Idemøbler. Det kan bestilles direkte til døren fra deres hjemmesider, der er nemme og brugervenlige at have med at gøre.

Så hvis din have trænger til en kærlighånd eller du er blevet lun på ideen om sommerferie hjemme i haven, så kan du finde masser af inspiration på disse sider.

Billede: Landscape Design Advisor